Verzenden & Retourneren

Verzenden

Wanneer jij je order hebt geplaatst, gaan wij met liefde aan de slag om jouw bestelling in orde te maken. Wij proberen elke bestelling zo snel mogelijk te versturen. Wanneer producten op voorraad zijn, is ons streven om jouw order binnen een tot drie werkdagen te versturen. Onze vaste verzenddagen zijn maandag, woensdag en vrijdag. Je bestelling wordt verstuurd met een track&trace code, zodat jij weet wanneer jouw pakketje naar je onderweg is en je bestelling kan volgen.

Wij versturen naar Nederland, België en Duitsland. De verzendkosten zijn afhankelijk van de grote van je pakket en het land waarnaar het pakket wordt verstuurd. De verzendkosten binnen Nederland bedragen maximaal €6,50. De verzendkosten voor België bedragen €6,95 en voor Duitsland €7,95. Daarnaast worden bestellingen vanaf €100,00 gratis binnen Nederland bezorgd en vanaf €125,00 gratis binnen België.

Retourneren

Het kan zijn dat je bestelling niet helemaal naar wens is. Je hebt het recht om je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst te retouneren.

Wij kunnen de producten alleen retour nemen en tot terugbetaling overgaan wanneer de producten onbeschadigd, ongewassen en ongedragen zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourkosten van de geretourneerde producten. Belangrijk om te weten is dat wij geen sale-items of artikelen die speciaal op maat zijn gemaakt, retour nemen.

Controleer direct na ontvangst van je bestelling of het artikel onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, willen wij je vragen om via de mail zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden.

Hoe kun je retouneren?
1. Stuur een e-mail naar klantenservice@liefiess.nl
2. Vermeld je naam en ordenummer
3. Geef aan welk artikel je wilt annuleren
4. Vermeld de reden van retourneren

Naar aanleiding van je e-mail krijg je van ons een reactie en nemen we je retour in behandeling. Vervolgens kun je de producten, in originele staat en verpakking, naar het door ons opgegeven retouradres sturen. Het retouradres is een ander adres dan ons postadres. Het is van belang dat de retour is aangemeld en de naam en het ordernummer zijn toegevoegd aan de retourzending, zodat wij de retour bij binnenkomst kunnen verwerken.

Wanneer wij de retourzending in originele staat hebben ontvangen, zullen wij overgaan tot terugbetaling. De terugbetaling vindt plaats binnen 7 dagen na ontvangst van de geretourneerde artikelen. Wanneer wij artikelen hebben ontvangen die niet in originele staat zijn of niet binnen het retourtermijn vallen, wordt de retour niet geaccepteerd. Het pakket wordt dan teruggestuurd naar en op kosten van de koper.

Belangrijk om te weten is dat wij pakketten niet ophalen bij een afhaalpunt. Het pakket dient direct bij ons bezorgd te worden. Liefiess is niet verantwoordelijk voor retourzendingen die tijdens het verzendproces zijn kwijtgeraakt.

Klachten

Heeft u een klacht over uw bestelling? Vul dan het contactformulier in of mail naar klantenservice@liefiess.nl.
Mocht een artikel beschadigd zijn bij ontvangst, dat dient u dit zo snel mogelijk bij ons te melden.

Je bent succesvol geabonneerd!
Dit e-mailadres is geregistreerd
Nieuwsbrief